'Als er een AB-er het erf opstapt, valt er iets van je af'


Bijna drie maanden zorgden medewerkers van AB Midden Nederland ervoor dat de boerderij van Johan Harteveld uit Giessenburg op volle kracht door kon draaien, ondanks de rugklachten van de boer zelf. Samen met relatiebeheerder Corné Sterk kijkt hij terug op de afgelopen maanden.

Johan, die doordat hij door zijn rug was gegaan amper zijn bed uitkon, en Corné hadden van begin af aan allebei hetzelfde doel: zo snel mogelijk toewerken naar de normale situatie. Daarvoor was de tijd nemen voor het herstel van Johan cruciaal. “Dat heb ik hem ook aangegeven”, knikt Corné. “Het herstel van de boer wordt soms onderschat. Je kunt wel zuinig aan doen en voor de helft van de tijd AB-ers inzetten, maar uiteindelijk duurt het dan veel langer.” 

En Johan: “Het gaf mij de rust en het vertrouwen dat de boerderij in goede handen was, zodat ik me kon focussen op mijn rugklachten. Als er een AB-er het erf opstapt valt er echt iets van je af. Het ‘zetje’ van Corné heeft er mede voor gezorgd dat ik nu mijn werk al weer gewoon kan doen; je wilt anders toch te snel weer naar de koeien toe, terwijl het eigenlijk nog niet kan." 

Johan Harteveld en Corné Sterk kennen elkaar al vanaf de wieg. Letterlijk. “Johan liep stage bij mijn ouders toen ik geboren werd”, lacht Corné. Johan: “Samen met mijn vriendin ben ik op kraamvisite geweest. Corné heeft toen hij een jaar of 17 was en op de MAS zat stage bij mij gelopen.” De droom van Corné om boer te worden bleef een droom. Hij werkte drie jaar in de bouw, een jaar in Frankrijk en zeven jaar voor veeverbeteringsorganisatie CRV. “Vorig jaar belde Henk Verrips, teamleider van AB Midden Nederland, met de vraag of ik bij AB wilde komen werken. Daar ben ik op ingegaan en vanaf 1 juni werk ik als relatiebeheerder.”

Die overstap zorgde ervoor dat hij de contacten met Johan weer op kon pakken. In eerste instantie via detachering, omdat er een BBL-er op de Giessenburgse boerderij werkt(e). Maar eind december ging de telefoon voor een andere reden. Johan: “Ik was een week twee eerder door mijn rug gegaan. Eerst regelden we het onderling met vrienden en kennissen, maar op een gegeven moment beseften we dat we een andere oplossing moesten zoeken. Je gaat degenen die je helpen anders teveel belasten of ze moeten tegen hun zin hierheen komen. Daarom hebben we voor de reductieregeling bij AB Midden Nederland aangeklopt.”

In sommige gevallen moet er dan op stel en sprong iemand geregeld worden, maar Corné had in dit geval meer tijd om te kijken wat Johan precies nodig had. “Het ging niet om het compleet overnemen van de boerderij. Johan lag wel grotendeels plat, maar hij kon met zijn telefoon en achter de computer het nodige blijven doen.” Johan: “In de wintermaanden is er geen landwerk. Het ging vooral om het melken, het voeren en de verdere verzorging van het vee.”

Loslaten was de opdracht voor Johan. Geen gemakkelijke opdracht voor de gemiddelde agrariër, die toch graag baas op hun boerderij zijn. “Nee hoor, dat kon ik best makkelijk”, lacht hij desondanks. “De mensen van AB hebben hun eigen werkwijze en daar moet je ze vrij in laten. Alleen als ik het echt niet goed vond, zei ik er wat van. Het leuke was dat dat op prijs werd gesteld. ‘Ik ben blij dat je het zegt’, kreeg ik als reactie. Het werkt veel beter dan het opkroppen totdat de bom barst. Het lijkt me trouwens ook niet makkelijk als je moet werken voor een boer die constant over je schouder meekijkt.”

Corné knikt: “Daarom is communiceren en om kunnen gaan met de boeren heel belangrijk voor onze medewerkers. Als relatiebeheerder probeer je rekening te houden wie je bij welke boer plaatst; de karakters en werkwijze moeten als het even kan bij elkaar passen.”

Het gesprek is al afgelopen, als Johan ter afsluiting toch nog graag iets kwijt wil: “Ik heb grote bewondering voor de bedrijfsverzorgers van AB Midden Nederland. Geen één boerderij in Nederland is hetzelfde en je moet meteen vanaf de eerste dag alles overnemen. Het is echt heel knap hoe ze dat voor elkaar krijgen."