Forse uitdagingen door krapte op de arbeidsmarkt, maar overall goed gelukt




De uitzendtak van AB Midden Nederland noteerde in 2018 een groei van twintig procent. De economische groei in ons land zorgt voor vermindering van het arbeidspotentieel in  Nederland en daardoor groeit de vraag naar EU medewerkers. In 2019 verwacht directeur AB Midden Nederland Bram Schouten een lichte afvlakking van de groei.

Vacatures ingevuld krijgen, vakkundige medewerkers vinden, het is voor veel bedrijven, ook voor AB Midden Nederland, nog steeds een meer dan lastige opgave. Toch is AB Midden Nederland behoorlijk goed in staat geweest om de toenemende vraag te kunnen vervullen. Het zorgt er mede voor dat de uitzendtak van AB Midden Nederland ook in 2018 weer uitstekend draaide. Met een omzetgroei van twintig procent is Bram Schouten meer dan tevreden. Maar zeker zo belangrijk: met de inzet van dagelijks zo’n 1500 tijdelijke medewerkers (150 uit Nederland en 1350 arbeidsmigranten) hoefde er richting de klanten en leden bijna geen enkele keer ‘nee’ gezegd te worden. “Het hele team heeft er keihard voor gewerkt en daar zijn we met elkaar trots op. Het gaat ons niet om groei maar om een goede dienstverlening. Daar gaan we met elkaar voor. Daar mogen we op afgerekend worden.”

De omzetgroei werd met name gerealiseerd in de sectoren fruit, techniek en food; in de andere sectoren bleef de omzet stabiel. De vraag naar productiemedewerkers en vakkrachten als lassers en metaalbewerkers was hoog. Ook dat bracht een uitdaging voor AB Midden Nederland met zich mee: waar vind je geschikte medewerkers? “Dat is gelukt. Belangrijk daarbij is onze werkwijze om een goede werkgever voor arbeidsmigranten te zijn. Huisvesting die op orde is, werk dat bij de medewerkers past, vervoer op maat, maar ook helpen bij het opvragen van documenten of als iemand medische zorg nodig heeft. Dat zorgt ervoor dat AB Midden Nederland een goede naam heeft bij EU-medewerkers en dat ze graag voor ons werken.”

Dat gaat niet vanzelf. Schouten noemt als voorbeeld de nieuwe facilitaire dienst die de ruim 180 koop- en huurwoningen van AB Midden Nederland in beheer heeft. “Een cv-ketel repareren, een huurhuis leeghalen en een andere woning weer inrichten, overleg met de gemeentes, een nieuwe televisie langsbrengen, het is hard werken. Maar het past in ons beleid dat we meer zijn dan alleen een werkgever; we zijn ook gastheer voor onze arbeidsmigranten en hebben een zorgplicht voor hen. Dat doen we met elkaar. Omdat ze onze taal niet spreken, hebben mensen uit Polen door op andere signalen te letten al heel snel door of een organisatie goed in elkaar zit. AB Midden Nederland staat erom bekend dat dat het geval is. Wij behandelen hen met respect, zijn blij dat ze hier zijn om voor ons en onze leden en klanten te werken. En ook dat draagt eraan bij dat we aantrekkelijk zijn als werkgever.”

Het jaar 2019 is alweer enkele maanden oud. Bram Schouten. “De groei vlakt af. En dat is prima. We krijgen nu lucht om grondig naar de interne organisatie te kijken, om waar nodig werkprocessen slimmer en efficiënter in te richten. Daar is tijd voor nodig en die tijd krijgen we dit jaar.”

Als voorbeeld noemt hij de afdeling uitzendadministratie. “De medewerkers zaten eerst verspreid over meerdere kantoren en zijn in 2018 voor het eerst bij elkaar in Houten samen gaan werken. Daarnaast zijn er nieuwe personeelsleden bij gekomen. Een nieuw team, een forse omzetgroei, ook voor hen was het een uitdaging en zij hebben keihard gewerkt en het  uitstekend gedaan. Maar we willen nu stappen zetten om bijvoorbeeld de kennis verder te vergroten en de werkwijze te optimaliseren. Op die manier zijn we ook beter voorbereid als de groei weer toe gaat nemen.”


Nieuwe Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB)

 

Eén van de ontwikkelingen waar AB Midden Nederland zich op voorbereid is de komst van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB). Deze moet nog goedgekeurd worden door de Eerste Kamer, maar de verwachting is dat de wet in 2020 gaat gelden. “Het belangrijkste doel van de WAB is dat er minder flexwerk komt en meer vaste medewerkers. Dat gebeurt door onder andere de WW-premie voor flexwerkers te verhogen en die van vaste medewerkers te verlagen. De kostprijs voor een groot deel van onze medewerkers zal daardoor vanaf 2020 omhoog gaan.”

Uiteraard bereidt AB Midden Nederland zich hierop voor. “Onder meer door onze klanten en leden hiervan op de hoogte te stellen en het overleg met hen aan te gaan. Lastig is wel dat we niet exact de invulling van de WAB weten. De concrete invulling komt er nog aan. Een keuze die we kunnen maken is meer medewerkers vast in dienst nemen, maar dat zal niet opgaan voor al onze 1500 uitzendkrachten. We zullen daarin een gulden middenweg moeten vinden.”